helphelp

Einddoelen

Horeca, Bakkerij en Recreatie ( bb kb gl )

  • = CE
  • = Basis
  • = Verdiepende keuzestof
  • = SE
  • = Verbredende keuzestof
  • = SE Papieren versie CE Digitale versie [bij digitale versie mag deze eindterm ook nog op SE]
  • = CE [mag op SE]
  • = Varieert per bb/kb/gt-leerweg en varieert ook door de keuze voor papieren of digitaal examen. Zie Syllabus 2014.
  • = CE en SE
  • = K
  • = Kgv
Module 1 Gastheerschap (1801)
Inhoudenbbkbglexameneenheden
Een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering binnen een Horeca-, Bakkerij- en Recreatie omgeving
De kandidaat kan assisteren bij het vorm geven aan en realiseren van bedrijfsdoelstellingen en bedrijfsformules

De kandidaat kan bedrijfstypen en bedrijfsformules herkennen

De kandidaat kan administratieve handelingen, frontofficehandelingen en betalingswerkzaamheden uitvoeren

De kandidaat kan de prijs bepalen van de te leveren diensten en producten

De kandidaat kan offertes vergelijken en opstellen

De kandidaat kan assisteren bij het opzetten van en verrichten van promotionele activiteiten

De kandidaat kan de marketingmix gebruiken, de marketinginstrumenten toepassen

De kandidaat kan bedrijfsdoelstellingen en bedrijfsformules vormgeven en realiseren

De kandidaat kan bedrijfstypen en bedrijfsformules benoemen

De kandidaat kan administratieve handelingen, frontofficehandelingen en betalingswerkzaamheden uitvoeren

De kandidaat kan de prijs bepalen van de te leveren diensten en producten

De kandidaat kan offertes vergelijken en opstellen

De kandidaat kan promotionele activiteiten opzetten en uitvoeren

De kandidaat kan de marketingmix gebruiken, de marketinginstrumenten toepassen

De kandidaat kan bedrijfsdoelstellingen en bedrijfsformules vormgeven en realiseren

De kandidaat kan bedrijfstypen en bedrijfsformules benoemen

De kandidaat kan administratieve handelingen, frontofficehandelingen en betalingswerkzaamheden uitvoeren

De kandidaat kan de prijs bepalen van de te leveren diensten en producten

De kandidaat kan offertes vergelijken en opstellen

De kandidaat kan promotionele activiteiten opzetten en uitvoeren

De kandidaat kan de marketingmix gebruiken, de marketinginstrumenten toepassen

P/HBR/01
Een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf en de verzorging van de gasten
De kandidaat kan gasten ontvangen

De kandidaat kan gasten plaatsen

De kandidaat kan vertrek van gasten begeleiden

De kandidaat kan anticiperen en inspelen op vragen, verzoeken, opmerkingen en problemen van gasten

De kandidaat kan een gastenverblijf inrichten, rekening houdend met het concept/formule van het bedrijf

De kandidaat kan een menu en drankenkaart maken en bijhouden

De kandidaat kan bestellingen opnemen

De kandidaat kan draag- en serveermethoden uitvoeren

De kandidaat kan debarrasseren

De kandidaat kan gasten ontvangen

De kandidaat kan gasten plaatsen

De kandidaat kan vertrek van gasten begeleiden

De kandidaat kan anticiperen en inspelen op vragen, verzoeken, opmerkingen en problemen van gasten

De kandidaat kan een gastenverblijf inrichten, rekening houdend met het concept/formule van het bedrijf

De kandidaat kan een menu en drankenkaart maken en bijhouden

De kandidaat kan bestellingen opnemen

De kandidaat kan draag- en serveermethoden uitvoeren

De kandidaat kan debarrasseren

De kandidaat kan gasten ontvangen

De kandidaat kan gasten plaatsen

De kandidaat kan vertrek van gasten begeleiden

De kandidaat kan anticiperen en inspelen op vragen, verzoeken, opmerkingen en problemen van gasten

De kandidaat kan een gastenverblijf inrichten, rekening houdend met het concept/formule van het bedrijf

De kandidaat kan een menu en drankenkaart maken en bijhouden

De kandidaat kan bestellingen opnemen

De kandidaat kan draag- en serveermethoden uitvoeren

De kandidaat kan debarrasseren

P/HBR/01
Een bijdrage leveren aan het uitvoeren van dagelijkse facilitaire werkzaamheden
De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines in de accommodatie(s) schoonmaken en onderhouden

De kandidaat kan mastiek maken, service gereed maken van de gastenruimtes binnen en buiten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines in de accommodatie(s) schoonmaken en onderhouden

De kandidaat kan mastiek maken, service gereed maken van de gastenruimtes binnen en buiten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines in de accommodatie(s) schoonmaken en onderhouden

De kandidaat kan mastiek maken, service gereed maken van de gastenruimtes binnen en buiten

P/HBR/01
Een bijdrage leveren aan het serveren van kleine gerechten en dranken
De kandidaat kan het bedrijfsconcept/formule van een gastverblijf en eetgelegenheid uitdragen

De kandidaat kan dranken, enkelvoudige gerechten en snacks serveren

De kandidaat kan sociale hygiëne signaleren en melden

De kandidaat kan het bedrijfsconcept/formule van een gastverblijf en eetgelegenheid uitdragen

De kandidaat kan dranken, enkelvoudige gerechten en snacks serveren

De kandidaat kan sociale hygiëne signaleren en melden

De kandidaat kan het bedrijfsconcept/formule van een gastverblijf en eetgelegenheid uitdragen

De kandidaat kan dranken, enkelvoudige gerechten en snacks serveren

De kandidaat kan sociale hygiëne signaleren en melden

P/HBR/01
Module 2 Bakkerij (1802)
Inhoudenbbkbglexameneenheden
Een bijdrage leveren aan het beheer van bakkerijproducten
De kandidaat kan trends en ontwikkelingen volgen en toepassen

De kandidaat kan assortiment beheren

De kandidaat kan productie van bakkerijproducten plannen en organiseren

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren

De kandidaat kan trends en ontwikkelingen volgen en toepassen

De kandidaat kan assortiment beheren

De kandidaat kan productie van bakkerijproducten plannen en organiseren

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren

n.v.t.P/HBR/02
Een bijdrage leveren aan het vervaardigen van bakkerijproducten
De kandidaat kan receptuur hanteren voor het vervaardigen van bakkerijproducten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines gebruiken en onderhouden, volgens de voorgeschreven procedures

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten schoonmaken en (voor)bewerken

De kandidaat kan bakkerij tussenproducten en bakkerijeindproducten vervaardigen en verwerken

De kandidaat kan bakkerijproducten afwerken, decoreren en presenteren

De kandidaat kan economisch en duurzaam omgaan met grondstoffen, gas, water en elektra

De kandidaat kan receptuur hanteren voor het vervaardigen van bakkerijproducten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines gebruiken en onderhouden, volgens de voorgeschreven procedures

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten schoonmaken en (voor)bewerken

De kandidaat kan bakkerij tussenproducten en bakkerijeindproducten vervaardigen en verwerken

De kandidaat kan bakkerijproducten afwerken, decoreren en presenteren

De kandidaat kan economisch en duurzaam omgaan met grondstoffen, gas, water en elektra

n.v.t.P/HBR/02
Module 3 Keuken (1803)
Inhoudenbbkbglexameneenheden
Een bijdrage leveren aan het beheren van horecaproducten
De kandidaat kan trends en ontwikkelingen volgen en toepassen

De kandidaat kan assortiment beheren

De kandidaat kan productie van horecaproducten plannen en organiseren

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren

De kandidaat kan trends en ontwikkelingen volgen en toepassen

De kandidaat kan assortiment beheren

De kandidaat kan productie van horecaproducten plannen en organiseren

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren

De kandidaat kan trends en ontwikkelingen volgen en toepassen

De kandidaat kan assortiment beheren

De kandidaat kan productie van horecaproducten plannen en organiseren

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren

P/HBR/03
Een bijdrage leveren aan het bereiden van gerechten in een horecagelegenheid
De kandidaat kan receptuur hanteren voor het vervaardigen van horecaproducten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines gebruiken en onderhouden, volgens de voorgeschreven procedures

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten schoonmaken en (voor)bewerken

De kandidaat kan tussenproducten en gerechten bereiden en verwerken

De kandidaat kan gerechten doorgeven, afwerken en garneren/presenteren

De kandidaat kan economisch en duurzaam omgaan met grondstoffen, gas, water en elektra

De kandidaat kan receptuur hanteren voor het vervaardigen van horecaproducten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines gebruiken en onderhouden, volgens de voorgeschreven procedures

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten schoonmaken en (voor)bewerken

De kandidaat kan tussenproducten en gerechten bereiden en verwerken

De kandidaat kan gerechten doorgeven, afwerken en garneren/presenteren

De kandidaat kan economisch en duurzaam omgaan met grondstoffen, gas, water en elektra

De kandidaat kan receptuur hanteren voor het vervaardigen van horecaproducten

De kandidaat kan apparatuur, gereedschappen en machines gebruiken en onderhouden, volgens de voorgeschreven procedures

De kandidaat kan grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten schoonmaken en (voor)bewerken

De kandidaat kan tussenproducten en gerechten bereiden en verwerken

De kandidaat kan gerechten doorgeven, afwerken en garneren/presenteren

De kandidaat kan economisch en duurzaam omgaan met grondstoffen, gas, water en elektra

P/HBR/03
Module 4 Recreatie (1804)
Inhoudenbbkbglexameneenheden
Een bijdrage leveren aan de uitvoering van recreatieve activiteiten
De kandidaat kan op (specifieke) belangstelling voor recreatie en ontspanningsmogelijkheden

De kandidaat kan assisteren bij promotionele activiteiten en deze mee helpen ontwikkelen

De kandidaat kan recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden

De kandidaat kan assisteren bij het inschakelen van organisatiebureaus, entertainmentbureaus en vervoerders

De kandidaat kan assisteren bij inschrijvingen en bij het betalingsverkeer van activiteiten

De kandidaat kan assisteren bij de catering voor en rondom activiteiten

De kandidaat kan sociale hygiëne signaleren en melden

De kandidaat kan op (specifieke) belangstelling voor recreatie en ontspanningsmogelijkheden

De kandidaat kan promotionele activiteiten uitvoeren en deze mee helpen ontwikkelen

De kandidaat kan recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden

De kandidaat kan organisatiebureaus, entertainmentbureaus, vervoerders inschakelen

De kandidaat kan inschrijvingen en betalingsverkeer van activiteiten regelen

De kandidaat kan catering voor en rondom activiteiten organiseren

De kandidaat kan sociale hygiëne signaleren en melden

n.v.t.P/HBR/04